VliegVisClub Midden Limburg

 

 
 

 

 

Bindavonden en activiteiten:

Maandag 16 april:

Deze clubavond was een lezing vliegvissen Oost Duitsland, presentatie JP en Henk en toegelicht door Henk met hun ervaring en die van Teake in 2017. Voor meer info hiervoor zie ook de ledenpagina.


Maandag 9 april:

Vandaag bereikt ons het bericht dan ons mede-lid, oud secretaris en eren lid Jan Kalis overleden is, zie ook hier in memoriam Jan Kalis.

Maandag 5 maart:

 

"En dan was het weer zover. De jaarlijkse vliegbindwedstrijd werd weer gehouden met als thema : "De Meivlieg". Onder het motto "meedoen is belangrijker dan winnen, streden 16 verslaafde binders in een 1 uur durende gevecht (soms tegen zichzelf) tegen elkaar aan. Soms met elkaars hulp en soms met de nodige vooraf bedachte afleiding werd getracht de mooiste, beste of best vangende meivliegvariant te binden. Uiteindelijk werd door de deskundige jury, bestaande uit masterbinder Ad Hoogenboezem, geassisteerd door Jeroen Kleijn, de naar hun mening 5 beste vliegen gekozen. Rob van Essen wist met zijn witte variant de jury dusdanig te beïnvloeden dat hij er met de felbegeerde trofee vandoor ging.

 


Gijs die de voorgaande 2 jaar de trofee had gewonnen, in tranen achterlatend.De top 5 bestond uit: 1. Rob van Essen 2. Willy Dirks 3. Gijs Brouns 4. Harrie Meusen 5. Hans Janssen Onder het genot van enig napraten, een drankje en elkaars vliegen bewonderen, werd deze gezellige avond afgesloten.Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Hier de nummers 1, 2 en 3 van de wedstrijd: 

 voor alle andere vliegen klik hier voor de foto's.

Maandag 5 februari:

Deze avond was als gastspreker Jan Aben van Finest Flyfishing aanwezig die lezing heeft gehouden over de meivlieg. De avond werd druk bezocht door de leden en er waren ook een groot aantal leden van HSV Sint Petrus aanwezig waardoor een gezellige drukke maar vooral interessante avond was.Jan hield de lezing over de meivlieg in combinatie met zijn vliegvis ervaring op het riviertje de Wiesent in Duitsland. Dit is een rivier bij uitstek om kennis te maken met het vissen met de meivlieg.
De Wiesent is een zijrivier van de Regnitz en met een lengte van 78 kilometer de belangrijkste rivier in de Fränkische Schweiz.
Zie het kaartje hierboven, klik op het kaartje voor grote weergave.


Tijdens de lezing werden zeer interessante onderwerpen behandeld waaronder uiteraard de levenscyclus van de meivlieg (Ephemera danica).
Uiteraard werden ook diverse bindvoorbeelden van de meivlieg behandeld.Voor de metamorfose van nymph naar de meivlieg zie dit filmpje.


 

Maandag 22 januari:

Deze vrije bindavond stond op verzoek in het teken van binden van klinkhamers in al zijn varianten. Aan twee tafels werden enthousiast diverse de klinkhamer gebonden.

Maandag 8 januari:

Eerste clubavond van dit jaar met de algemene ledenvergadering.
Door de voorzitter werd tijdens zijn presentatie extra aandacht besteed aan diverse hoogtepunten binnen onze vereniging, hieronder een opsomming van enkele hoogtepunten van vorig jaar.

Bindwedstrijd:

Tijdens onze jaarlijks terug keerde bindwedstrijd wist Gijs voor de tweede keer op rij de wedstrijd te winnen met een prachtig gebonden sedge. Hiernaast de nummers 1, 2 en 3 respectievelijk Gijs, Rob S (voor de tweede keer op rij tweede) en Ton L.
Top, mannen gefeliciteerd.


De winnende vlieg.

Kennis en kunde wedstrijd:


Ook hier was het weer iemand die voor de tweede keer op rij als beste presteerde.
Melis wist bij de finale in de strijd Roland te verslaan met het binden van een klinkhamer.
Gefeliciteerd met deze prima prestatie.
Lid van het jaar:

Ook dit jaar is er weer een lid van het jaar gekozen door de leden. In tegenstelling tot vorig jaar was niemand genomineerd maar kon ieder lid gekozen worden.


Lid van het jaar gekozen door de leden ook hier weer voor de tweede keer op rij Jo.


Op de tweede plaats en ook voor de tweede keer op rij tweede gekozen door de leden voor zijn betrokkenheid en inzet voor de vereniging.
Op de derde plaats gekozen door de leden Hen voor zijn positieve instelling en betrokkenheid bij de vereniging. De leden weten waarom en dat blijkt ook uit de waardering hiervoor.

Mannen gefeliciteerd met deze en alle leden namens hun bedankt voor deze waardering.


Zie ook de ledenpagina voor de hele presentatie van de ledenvergadering.

Zaterdag 6 januari:

Deze zaterdag zijn op initiatief van Michel en Gijs een aantal leden gaan wintervissen (bellyboaten) op de Maasplas de Grote Hegge.
Met diverse bellyboats en potonboats werd het koude water getrotseerd en gevist.
Weer op deze dag was nog ideaal hoewel de vangsten tegenvielen, maar dat mocht de pret niet drukken.Voor grote weergave klik op de foto.Voor de innerlijke mens was ook gezorgd in de vorm van een stevig soep en hamburgers. Zoals gewoonlijk hebben de mannen weer genoten van een heerlijke visdag.

Michel en Gijs prima initiatief en organisatie, bedankt.Voor de resterende foto's klik hier.