VliegVisClub Midden Limburg

Bindavonden en activiteiten:

Maandag 5 februari:

Deze avond was als gastspreker Jan Aben van Finest Flyfishing aanwezig die lezing heeft gehouden over de meivlieg. De avond werd druk bezocht door de leden en er waren ook een groot aantal leden van HSV Sint Petrus aanwezig waardoor een gezellige drukke maar vooral interessante avond was.

Jan hield de lezing over de meivlieg in combinatie met zijn vliegvis ervaring op het riviertje de Wiesent in Duitsland. Dit is een rivier bij uitstek om kennis te maken met het vissen met de meivlieg.
De Wiesent is een zijrivier van de Regnitz en met een lengte van 78 kilometer de belangrijkste rivier in de Fränkische Schweiz.
Zie het kaartje hierboven, klik op het kaartje voor grote weergave.

Tijdens de lezing werden zeer interessante onderwerpen behandeld waaronder uiteraard de levenscyclus van de meivlieg (Ephemera danica).
Uiteraard werden ook diverse bindvoorbeelden van de meivlieg behandeld.

Voor de metamorfose van nymph naar de meivlieg zie dit filmpje.

Maandag 22 januari:

Deze vrije bindavond stond op verzoek in het teken van binden van klinkhamers in al zijn varianten. Aan twee tafels werden enthousiast diverse de klinkhamer gebonden.

Maandag 8 januari:

Eerste clubavond van dit jaar met de algemene ledenvergadering voor het verslag hiervan zal geplaatst worden op de ledenpagina.

Zie ook de ledenpagina voor meer info over de ledenvergadering.

Zaterdag 6 januari:

Deze zaterdag zijn op initiatief van Michel en Gijs een aantal leden gaan wintervissen (bellyboaten) op de Maasplas de Grote Hegge.
Met diverse bellyboats en potonboats werd het koude water getrotseerd en gevist.
Weer op deze dag was nog ideaal hoewel de vangsten tegenvielen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Voor grote weergave klik op de foto.

Voor de innerlijke mens was ook gezorgd in de vorm van een stevig soep en hamburgers. Zoals gewoonlijk hebben de mannen weer genoten van een heerlijke visdag.

Michel en Gijs prima initiatief en organisatie, bedankt.

Voor de resterende foto's klik hier.