VliegVisClub Midden Limburg

Bucketlist !

Afgelopen zondag konden wij weer iets van onze bucketlist af strepen.

Henk Houben, Jan Derrez en Rob Simons gingen op uitnodiging van Ben van de Meer en Maurice Elfrink een dagje fintvissen aan de Nieuwe Waterweg nabij Hoek van Holland.

Wij vertrokken om 05.45u zodat we tijdig aanwezig konden zijn om onze stekken veilig te stellen. En dat was nodig ook want rond 09.00 uur toen hij tij begon te zakken, kwamen een flink aantal vissers ook naar die stek. Desondanks rustig kunnen vissen en na een moeilijke start kwam de boel redelijk goed los. Een Di5 lijn of sinktip met Di3, voorzien van 0,28 tip van 100 cm deed het goed met aan de punt een “fintvlieg”. Dat overigens de chartreuse vlieg de enige is om fint te vangen, bleek een sprookje te zijn. Uiteindelijk werden er door Ben en Maurice behoorlijk veel gevangen met een witachtig/fluoriscerende streamertje. Rond 16.00 uur eindigde de dag met oplopend tij en een frietje als slotakkoord. Dat er veel en verschillende soorten vis zwemmen werd gaandeweg de dag overigens duidelijk. Naast onze eigen vangsten, werden door een visser twee dikke zeebaarzen gevangen met een blinkertje en in de middag werd door een visser nog een zeeforel van 76 cm met een pilkertje gevangen.

Al met al een werkelijk mooie, winderige dag in een mooie en bijzondere omgeving (oceaanstomers die 200 meter van je vandaan langs kwamen), waarin totaal ongeveer 20 tot 25 “finten” en een flink aantal krabben per persoon werden gevangen. Een visdag die voor herhaling vatbaar is.