VliegVisClub Midden Limburg

 

 
 

Activiteiten en bindavonden VVC Midden Limburg. 

 Maandag 10 december clubavond:

Deze laatste clubavond van dit jaar met onze jaarlijkse veiling en loterij. 

Deze avond werden weer diverse vliegvis artikelen geveild die door leden beschikbaar zijn gesteld.
Dit jaar zijn ook een groot aantal spullen gesponsord door diverse bedrijven. Waaronder complete hengel met reel en lijn, bindgereedschap en bind materialen, kleding en nog veel meer.
Met dank aan de hieronder vermelden sponsoren.
Dankzij de sponsors is deze avond zeer succesvol geweest maar ook door de inzet van de mannen van de activiteitencommissie. Maar natuurlijk ook de leden zelf wat wel bleek uit het enthousiasme hoe de artikelen tijdens de veiling gekocht werden en het aantal verkochte lootjes voor de loterij.
Iedereen bedankt hiervoor wat tot een mooi resultaat heeft geleid voor onze vereniging.

Sponsors bedankt voor jullie bijdrage in deze:


 

 Zaterdag 10 november snoekvissen Wilnis:

Van de eerst 13 aangemelde personen waren uiteindelijk 9 die-hards die richting Wilnis trokken om de Esox achter de schubben te gaan. De weersvoorspelling was namelijk alles behalve goed maar het viel in de voormiddag nog heel goed mee. Iedereen was tijdig ter plaatse aanwezig. Tijdens de koffie en vlaai werden de vergunningen uitgeschreven. Organisatie is toch heel belangrijk want plots was er een gids die deze taak niet wilde opnemen en er moest door de organisator naar een plan "B" worden uitgeweken. Al bij al kwam het goed en vertrokken de verschillende groepen met hun gids richting wateren van HSV Wilnis. Er is meer dan 100km sloten, vaarten en veenplassen ter beschikking. Dus keuze in overvloed.


Er werden door leden het nodige aantal snoeken gevangen met als grootste deze van 90 cm door Rob. Hiervoor kreeg hij ook een mooie streamer als prijs. Rien had 2 snoeken en was hierdoor winnaar van de meeste. Ook hij bekwam hiervoor een mooie streamer. Beiden kregen dit uitgereikt tijdens de lunch.


 In de namiddag, wel met de nodige regen, werden nog enkele exemplaren geland, maar beduidend minder dan in de voormiddag. Al bij al 10 gevangen, verschillende gehaakt maar gelost, gemiste aanbeten en staartbijters. Dit alles onder toeziend oog van ...

Iedereen keerde best tevreden huiswaarts en vond het een heel leuke dag.

De afwezigen hadden ongelijk.

Klik hier voor bijkomende foto's en filmpjes

Maandag 29 oktober.

Bindavond met voorbinden door Harrie Meusen. Deze avond werd door Harrie een snoekstreamer voorgebonden voor het snoekvissen op 10 november in Wilnis.Een groot aantal leden heeft aan deze bindavond deelgenomen. Deze streamer was door iedereen goed te binden wat ook wel bleek uit het bindresultaat van deze avond.
Tijdens het vissen in Wilnis zullen de polders wel rood/wit kleuren van al deze streamers.
Voor het bindpatroon zie "vliegen gebonden door leden".

Zaterdag 27 oktober NK vliegvissen te Utrecht:

5 vliegvissers van VVCML waren geselecteerd om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap (NK) vliegvissen op forel. De plaats van gebeuren waren de forelvijvers Ruigenhoek te Utrecht. Na enkele voorrondes op de VVCML thuislocatie, forelvijver Heioord te Neeritter, wisten R., Jan, Frans, Erik en Harrie zich te plaatsen om deel te nemen aan dit NK als team Heioord.

Het team was vergezeld van 2 scheidsrechters, met name Henk en Gijs. Hun taak bestond erin om toe te zien op de vastgestelde wedstrijd regelgeving en dienden controles uit te voeren op de naleving hiervan.

 Onze sponsor, forelvijver Heioord, zorgde voor een personenbusje zodat het volledige team gezamenlijk kon reizen. In de vroege ochtend vertrok het volledige gezelschap richting Utrecht. Tijdens de reis werden strategieën en allerlei informatie uitgewisseld ... zelfs geheimen werden gedeeld!!!Programma:

07:00   Melden van de teamcaptains, inschrijving en loting.

07:45   Uitleg scheidsrechters

08:30   Start wedstrijd tot einde om 16:25

17:30   Prijsuitreiking


In totaal waren er 45 deelnemers (9 teams) die hun beste technieken uitprobeerden met verschillende vliegen en patronen. Een zware strijd met moeilijk te vangen vissen. Dit tot frustraties toe ... hoe kan dit nou ??? Waarom vang ik die vis niet ? ... weer een misser ... los!!! ... verdikkeme ... Al met al absoluut geen makkelijke wedstrijd!!!

Dat de forellen moeilijk te vangen waren maakte de dag absoluut niet minder gezellig. Er werd veel gelachen. Mekaar aangemoedigd, teambuilding was heel duidelijk zichtbaar. Ook bij de andere teams. Maar het beste team kwam uiteraard als winnaar uit de bus.Het team Heioord eindigde als laatste, maar wel met de olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen. De individuele vangsten waren wel verschillend:

Erik        4 vissen

Frans     4 vissen

R.           1 vis

Harrie    1 vis

Jan        0

Erik wist in het algemeen klassement individueel toch de 34ste plaats te behalen.

Echter had Jan een hoopvolle verwachting. Hij wilde trots de felbegeerde beker mee naar huis nemen. Het lot heeft het wel anders bepaald. Jan mocht er even naar kijken en zelfs aanraken

                               ... en ging het team Heioord met de poedelprijs naar huis.


Zondag 21 oktober visdag VVCML bij de Ronde Bleek.

Onder grote belangstelling hadden zich al vroeg de leden (19 in het totaal) verzameld bij de Ronde bleek. Michel, Jan en JP waren al druk bezig met de voorbereidingen en het installeren van de BBQ voor die middag. Vlotindeling was al vooraf gemaakt en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste op het water zaten. Rond 9:00 werd begonnen met vissen met rond om ons heen de ochtendmist die weer zorgde voor een paar prachtige plaatjes.

 Het durende niet lang voordat de eerste kreet "beet" kwam en de eerste vis geland werd, dat was bij Rob en Gilbert die gebruik maakten van het bootje.  De ochtendmist was vrij stevig en hiel nog wel even stand totdat het de zon lukt  om deze te doorbreken waarna het prachtig weer werd. Er was zeer weinig wind tot zelf momenten dat het windstil was. Dit was mogelijk ook de oorzaak dat de vangsten  niet erg vorderden. Zelf op het vlot van Henk en Hen waar Rob Dings als gids en fotograaf fungeerde vielen de vangsten tegen. Ondanks dat er zoveel activiteit was aan de wateroppervlakte van vis was het moeilijk om de vis te verleiden tot bijten.

Er werd zelf door een vis geprobeerd om over een steiger heen te springen wat hem niet lukte en die uiteindelijk door Gijs een handje geholpen werd om terug komen in het water.

Uiteindelijk stond de teller op het einde van de visdag op 53 vissen waarvan toch enkele mooie exemplaren van 50+ waarvan hier onder enkele foto’s. Van de ervaren Ronde Bleek vissers vernomen dat v.w.b. het aantal vissen dit een tegenvallende dag was, zeker gezien het feit dan de vangsten individueel varieerden van 0 vissen tot 11 vissen.Hier een filmpje van een vangst hoe je in de problemen kunt komen als de vis diep onder je vlot weg duikt en het ankertouw in de weg zit. Als je dit dus gebeurt als je alleen bent op een vlot en geen hulp kunt krijgen dan is de vis dus verspeelt (Erik bedankt).

 Het vissen eindigde om 14:00 uur en op dat moment was Michel als grillmaster al druk bezig met de BBQ.

Het vlees de drank en andere etenswaren waren door Jan verzorgd en tegen een zeer gunstige prijs ingekocht en gedeeltelijk gesponsord door keurslagerij Keulen.

Na genoten te hebben van een lekker stuk vlees van de BBQ en een drankje eindigt deze mooie visdag van de VVCML bij de Ronde Bleek. 
Met uitzondering van een enkeling die nog een uurtje vissen meepikt op deze mooie herfstdag.

Voor alle andere foto's klik hier.   

Zaterdag 20 oktober:

6 VVCML leden (Melis, Gijs, Goof, Gilbert, JP en Frans Dirks) waren ingegaan op de uitnodiging van VNV om deel te nemen aan de castingdag op het recreatiepark 't Witven te Veldhoven. Op een totaal van 27 deelnemers was onze vereniging goed vertegenwoordigd. Na een warm onthaal door de secretaris van de VNV volgde een briefing door deze laatste met betrekking tot het verloop van de dag. Op voorhand hadden de deelnemers moeten aangeven welke workshop men wenste te volgen en welk niveau men had (beginnend - gevorderd - vergevorderd). De keuze bestond uit: Dubbel strippen - rolworpen - trucworpen - precisiewerpen in ringen.

Kleine groepen van 2 tot 4 personen kregen 1 instructeur toegewezen. Zij behoorden ofwel tot het selecte groepje van 5 Nederlandse EFFA instructeurs of ze waren VNV werpinstructeur. Deze begon met theoretische uitleg en dan aan de slag met in het begin aandacht voor foutcorrecties. Vervolgens de juiste techniek aanleren en dan ... oefenen, oefenen, oefenen,... YES... onder de knie!!!

Voor de middag kon iedereen aan 2 workshops deelnemen. Tijdens de middag een heerlijke lunch om nadien de 2 volgende workshops te volgen.

Al snel werd duidelijk dat in elke workshop meerdere worpen werden uitgelegd en geoefend. Bv:

Trucworpen: Parachute cast - Gebethsroither parachute cast - Boogje naar links en rechts: dit om je vlieg om een steen te laten landen - Scurve in de lucht -zijwaarts.

Dubbel strippen: reachcast 24 meter met enkele en dubbele strip. Zijwaarts terug naar bovenhands, doorgaand naar backhand en vervolgens backhand dubbele strip. Nadien terug naar bovenhands.

Rolworpen: enkele rolworp, rolworp met versnelling en afstandsrolworp.

Precisie worpen: bovenhands in cirkels werpen over een afstand van 6 - 12 - 18 meter.

Uiteraard lag de nadruk bij elke instructeur iets anders.

Door het aangeleerde te oefenen hebben wij in de toekomst toch profijt van deze kennis en ... de vis die eerder niet te vangen was misschien wel vangbaar. Ieder van ons was zeer enthousiast met dank aan deze instructeurs en kunnen de dag dan ook als ZEER GESLAAGD betitelen.

Gijs Brouns

 Maandag 15 oktober:

 

Clubavond met voorbinden door Rob van "De Fleddermaus"  ter voorbereiding van het vissen op de Ronde Bleek te Sterksel. Het patroon heeft schijnbaar al heel wat forel opgeleverd. Dit bindpatroon kan eveneens worden gebruikt op andere reservoirs. Jan Derrez gaf aan dat deze "Fleddermaus" ook op Meerheuvel reeds vis had weten te verleiden.


Iedereen keek heel geïnteresseerd om dit patroon zo goed als mogelijk

na te binden.

 

 
Fleddermaus.pdf

Dinsdag 25 september:

Beste visvrienden, 

Ik heb dinsdag 25 september op de Meerheuvel gevist waarvan ’n kleine update. 

Ik heb de gehele dag gevist. s’Morgens werden er nieuwe vissen uitgezet die direct reageerde op ’n kleine streamer. Ik heb het hele meer en alle waterlagen en op de diepere plekken tot wel 15m afgevist. Aan de oppervlakte heb ik op ’n enkele na, nagenoeg geen (grote)vis waargenomen. Dit waren hoofdzakelijk de nieuwe uitgezette vissen. Toch wist ik één grote forel te vangen en 3 lossers gehad. De lossers waren te wijten aan ’n botte haakpunt, jammer. Het water was nog niet helder maar heeft ’n lichte “wazige” kleur. Daardoor heb ik weer ’n temperatuurmeting uitgevoerd.

Watertemperatuur:
Oppervlakte 18grdn

1m 18grdn

2m 18grdn

3m 18grdn

4m 17grdn

5m 17grdn

6m 17grdn

7m 17grdn

8m 17grdn

9m 17grdn

10m 17grdn

klik op de grafiek voor grotere weergave.

 In eerste instantie had ik ’n vermoeden dat het water licht gekoeld zou zijn t.o.v. de vorige meting omdat er toch al meerdere dagen waren met lagere temperaturen. Maar kwam toch tot ’n opmerkelijke ontdekking. Tot ’n diepte van 3mtr heb ik 18grdn gemeten en vervolgens tot 10mtr was de temperatuur 17grdn!! Waar de 15grdn zone ligt heb nu geen idee. Om ook de diepere zones te koelen zal er ’n vermenging moeten gaan plaatsvinden. Een aantal dagen onstuimig weer met veel wind en lage temperatuur kan dit proces versnellen.

Voor ’n totaal overzicht van mijn metingen zie grafiek.(let op de datum)

 

De wind was NO en matig tot zwak en is in de vroege avond nagenoeg helemaal gaan liggen.

De Meerheuvel ’n prachtig viswater.

 

Groetjes,

Hans Janssen 

Weekend 21 - 23 september:

VVCML ledenweekend 2018... oftewel... Het "Gezelligheids-spektakel"

Het mag duidelijk zijn dat de VVCML een gezellige vliegvis- en vliegbindvereniging is waar gezelligheid en saamhorigheid door alle leden hoog in het vaandel wordt gedragen. Dit is heel duidelijk merkbaar in het jaarlijks terugkerend vliegvisweekend.

Voor 2018 had de activiteitencommissie gekozen voor camping Du Nord aan de Boven-Sûre te Goebelsmuhle in Luxemburg. De voorbereidingen werden al vroeg opgestart. 07 april van dit jaar waren een 5tal leden naar de camping gereisd om het vistraject en de camping te beoordelen. De locatie moest geschikt zijn voor een verblijf van een 20tal personen. Overnachting in accommodatie ter plaatse evenals plaats voor een persoonlijke tent, camper en caravan dienden aanwezig te zijn. Eensgezind klonk het "Ja" woord. Een camping dat goed voldeed ook nog eens met prima sanitaire voorziening, een mooi visbestand, een rivier die goed te bewaden was met enkele stroomversnellingen tussen Dirbach en camping Du Nord. Bijkomend voordeel was dat de eigenaar, Jan, geen onbekende was van enkele leden. Hij was de vroegere eigenaar van camping Um Grid. Deze laatste camping bestaat niet meer maar Jan had goede herinneringen aan onze vereniging en dus waren we meer dan welkom.


Dan begint de organisatie rekening houdend met.... rustzoekers, pyromanen,

praatjesmakers EN snurkers... die allemaal vliegvissen als hobby hebben. 

Inkopen werden gedaan en verlangend uitgekeken naar die 21 - 23 september


Ook de helpende handjes werden weer uitgenodigd om een bijdrage te leveren in voorbereiding van ontbijt en lunch evenals de afwas ...

 

 Fanatiekelingen arriveerden reeds enkele dagen eerder

om alvast de sfeer te creëren. Er werden ook duidelijk afspraken gemaakt: "het traject VVCML niet te bevissen tot vrijdagavond!" Konden het wel niet laten om die eerste forellen te gaan vangen op een ander gekozen locatie, nl. camping Bissen - Fly Only alwaar onmiddellijk mooie forellen werden gevangen.


Vrijdagmiddag arriveerde iedereen met ... camper, caravan, persoonlijke tent,  de snurkers voor de 6 persoons-safaritent en de personen die een "Leaf" hadden gehuurd.

Het vreugdevuur werd ontstoken en bleef 3 dagen continu branden.

Tijdens de 1e  avond toonde Michel wederom zijn kunsten als BBQ meester. Hij zorgde voor de inwendige mens en dit naar ieders tevredenheid.

Tijdens het vallen van de avond knalden er kurken en werd er getoost op kameraadschap. Weddenschappen werden afgesloten met als gevolg een extreem nachtelijk waadavontuur. Tot in de vroege uurtjes werd er behoorlijk gelachen. Het gesnurk van sommige leden kwam van tijd tot tijd boven het lachen uit.

2e dag, sommigen met zware hoofden en anderen met een gezicht dat ergens tussen had gezeten, kregen we een lekker ontbijt zoals spek met eieren, broodjes met kaas en... en... met lekkere koffie klaargemaakt door Rien.  Mooi weer, iedereen trok erop uit om 's middags voor de lunch weer present te zijn met allerlei verhalen.

Rond 16:00 uur een gezamenlijke VVCML borrel ... een lach ... nog een lach ... waren die vissen echt zo groot????

In de vroege avond begon de regen maar het plezier werd er niet minder om. Dion zorgde voor een prima ruimte waar iedereen lekker droog kon zitten.

Zondagochtend speelden de weergoden met water en het vooruitzicht was dat er nog onweer op komst was. Hierdoor werd het einde sneller besloten als eerst gepland. Dit besluit deed geen afbraak aan de gezelligheid en plezier. Na 11:00 uur en alles netjes opgeruimd te hebben gingen verschillende deelnemers huiswaarts... maar wel met een glimlach en leuke herinneringen. Enkele leden, zeg maar de "diehards" bleven gestaag verder vissen met nog mooie vangsten!!!


Een slotwoord van de activiteitencommissie: "Plezier maak je samen"

Gijs Brouns


Klik hier voor de bijkomende foto's.

Zaterdag 1 september:


De waterstand en de helderheid van de Grensmaas waren overal perfect. Voor deze dag hadden zich 8 leden van de Kempische Vliegvisclub uit Valkenswaard aangemeld.  Deze keer was het ook nog eens  perfect weer. Na een bakje koffie en Limburgse vlaai bij VVC Midden Limburg te Heioord Neeritter, vertrokken we naar de stekken. We hebben ons opgedeeld in twee groepen. Eentje met als gids Henk en de tweede groep met Martijn als gids. De eerste vissen worden voor elf uur gevangen op de twee verschillende de locaties. Na de lunch hebben we nog twee stekken bezocht waarbij er bij de laatste stek opnieuw vis werd gevangen. Ook aan de brug, stroomafwaarts, zit voldoende barbeel. Echt voedsel zoekende zijn ze niet en ook met het spotten door de gidsen blijft het toch moeilijk om de barbeel echt te verleiden. Tegen vijf uur zijn we terug richting Heioord gegaan. Op het terras, bij een glaasje frisdrank en een biertje werd de super verzorgde dag besproken (totaal zijn er 10 barbelen gevangen). Frans spande de kroon met vijf stuks en meerdere zijn er verspeeld. Dit vraagt om een reprise eind september. Martijn en Henk super bedankt voor het geweldig gidsen!

Klik hier voor de foto's en een filmpje

 Zondag 17 juni:

Na deze  zondag konden Henk, Rob en Jan  weer iets van hun bucketlist afstrepen.
Klik hier voor hun verhaal op de Nieuwe waterweg.

 

 Maandag 28 mei:

Clubavond met presentatie door Henk over vis herkenning. Dit was toch voor velen onder ons moeilijker dan eerst gedacht. Nadien gaf Rob een uitleg over verschillende soorten vliegen en aanverwanten, beetverklikkers en allerhande vis knopen die we als vliegvisser kunnen aanwenden. Beide presentaties waren heel leerrijk.
De volledige presentatie is te zien/downloaden op de ledenpagina (inloggen noodzakelijk).

 

 

Maandag 14 mei:

Clubavond met presentatie over vliegvissen in Canada door Peter Janssen de broer van  Hans. Hij woont al jaren in Canada  en is een fanatiek vliegvissers. Hij heeft deze clubavond een lezing en presentatie geven over vliegvissen  in Canada.
Vooral voor het vissen op de meren voor de  vissers onder ons was dit een zeer interessante avond met veel info over de manier van vissen die hij daar toepast.

Peter en Hans bedankt hiervoor.
Zaterdag 12 mei:

"Vandaag was weer de traditionele visdag aan de Grensmaas met de vliegvisvrienden van VVC De Meivlieg uit Badhoevedorp. Allen waren vroeg uit de veren gegaan en na een lange rit werd men ontvangen bij Heioord met een kopje koffie met vlaai. 
De gidsen van de dag: Henk Houben en Martijn van der Helm, zwaar bewapend met vliegen, deelden hun kennis met de 8 vliegvis vrienden van de Meivlieg, aangevuld met onze leden Willy en Frans Dirks, Harrie Meusen, Peter Fiddelaers en later Rob Simons over de te hanteren technieken.
De adrenaline was bij iedereen sterk aanwezig want het was mooi weer en de waterstand was perfect te noemen.
Hotspot Maasband werd als eerste bezocht en de groep splitste zich daar in tweeën.  
Rond 13.00 uur kwam men bij elkaar om een gezamenlijke door ons aangeboden lunch te genieten op een heel mooi uitkijkpunt. 
Na de lunch vertrok een aantal naar Maaseik en de rest naar Vissersweert. 
Maar helaas werd er net als in de ochtend niet veel gevangen. 
In totaal werden een brasem van 60 cm, twee baarzen en een kopvoorn gevangen. Een roofblei raakte los nadat deze 50 meter backing had meegenomen. Erg jammer voor de onfortuinlijke Meivlieg-visser.
Ondanks de tegenvallende vangsten (het blijft vissen niet waar) kunnen alle deelnemers terugkijken op een mooie, zonnige en gezellige dag, die prima was georganiseerd en begeleid door Henk en Martijn. 
Klik hier voor de resterende foto's die geven je een goede indruk van deze visdag.


Meivlieg vrienden, tot volgend jaar."

Woensdag 9 mei:

Henk Houben ving op de Limburgse Grensmaas een Super Grand Slam!!
Dat wil zeggen een roofblei, brasem en een meerval op de vlieg in 1 dag!!!

Voor zijn verhaal en foto's  klik hier.

Zondag 6 mei:

Deze zondag was de voorronde NK vliegvissen op forel bij Heioord uitslag hiervan:

  1. Frans Dirks.  11 vissen
  2. Harrie Meusen.. 8 vissen
  3. Eric Komhoff... 8 vissen
  4. Jan Derrez... 4 vissen
  5. Melis Mededovic.. 4 vissen zijn plaats wordt ingenomen door ...........

Scheidsrechters tijdens het NK in Utrecht zullen Gijs en Henk zijn.Maandag 30 april:

Deze avond werd besteed aan vrij binden en menig lid heeft deze tijd besteed om zijn favoriete vlieg te binden en  om zijn vliegendoos weer aan te vullen voor dit seizoen.

 Ook heeft Dion een handige tooltje uitgedeeld  wat hij zelf vervaardigd heeft. Dit wordt gebruikt bij het binden met veertjes en m.n. bij het binden met CDC veertjes.
Professioneel gefreesd en voorzien de initiale van de vereniging  VVCML

Dion bedankt hiervoor!!


Maandag 16 april:

Deze clubavond was een lezing vliegvissen Oost Duitsland, presentatie JP en Henk en toegelicht door Henk met hun ervaring en die van Teake in 2017. Voor meer info hiervoor zie ook de ledenpagina.

Zondag 15 april:

Op deze zondag heeft Jan Derrez deelgenomen aan de eerste ronde NK vliegvissen. Deze werd gehouden bij Baggelhuizen bij de Noord Nederlandse Vliegvisvereniging. Jan wist als NK nieuweling met een fantastisch resultaat (zie ook deze link) de eerste plaats te behalen.

Jan proficiat met het behaalde resultaat.

Maandag 9 april:

Vandaag bereikt ons het bericht dan ons mede-lid, oud secretaris en eren lid Jan Kalis overleden is, zie ook hier in memoriam Jan Kalis.

Maandag 5 maart:

 

"En dan was het weer zover. De jaarlijkse vliegbindwedstrijd werd weer gehouden met als thema : "De Meivlieg". Onder het motto "meedoen is belangrijker dan winnen, streden 16 verslaafde binders in een 1 uur durende gevecht (soms tegen zichzelf) tegen elkaar aan. Soms met elkaars hulp en soms met de nodige vooraf bedachte afleiding werd getracht de mooiste, beste of best vangende meivliegvariant te binden. Uiteindelijk werd door de deskundige jury, bestaande uit masterbinder Ad Hoogenboezem, geassisteerd door Jeroen Kleijn, de naar hun mening 5 beste vliegen gekozen. Rob van Essen wist met zijn witte variant de jury dusdanig te beïnvloeden dat hij er met de felbegeerde trofee vandoor ging.

 


Gijs die de voorgaande 2 jaar de trofee had gewonnen, in tranen achterlatend.De top 5 bestond uit: 1. Rob van Essen 2. Willy Dirks 3. Gijs Brouns 4. Harrie Meusen 5. Hans Janssen Onder het genot van enig napraten, een drankje en elkaars vliegen bewonderen, werd deze gezellige avond afgesloten.Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Hier de nummers 1, 2 en 3 van de wedstrijd: 

 voor alle andere vliegen klik hier voor de foto's.

Maandag 5 februari:

Deze avond was als gastspreker Jan Aben van Finest Flyfishing aanwezig die lezing heeft gehouden over de meivlieg. De avond werd druk bezocht door de leden en er waren ook een groot aantal leden van HSV Sint Petrus aanwezig waardoor een gezellige drukke maar vooral interessante avond was.Jan hield de lezing over de meivlieg in combinatie met zijn vliegvis ervaring op het riviertje de Wiesent in Duitsland. Dit is een rivier bij uitstek om kennis te maken met het vissen met de meivlieg.
De Wiesent is een zijrivier van de Regnitz en met een lengte van 78 kilometer de belangrijkste rivier in de Fränkische Schweiz.
Zie het kaartje hierboven, klik op het kaartje voor grote weergave.


Tijdens de lezing werden zeer interessante onderwerpen behandeld waaronder uiteraard de levenscyclus van de meivlieg (Ephemera danica).
Uiteraard werden ook diverse bindvoorbeelden van de meivlieg behandeld.Voor de metamorfose van nymph naar de meivlieg zie dit filmpje.


 

Maandag 22 januari:

Deze vrije bindavond stond op verzoek in het teken van binden van klinkhamers in al zijn varianten. Aan twee tafels werden enthousiast diverse de klinkhamer gebonden.

Maandag 8 januari:

Eerste clubavond van dit jaar met de algemene ledenvergadering.
Door de voorzitter werd tijdens zijn presentatie extra aandacht besteed aan diverse hoogtepunten binnen onze vereniging, hieronder een opsomming van enkele hoogtepunten van vorig jaar.

Bindwedstrijd:

Tijdens onze jaarlijks terug keerde bindwedstrijd wist Gijs voor de tweede keer op rij de wedstrijd te winnen met een prachtig gebonden sedge. Hiernaast de nummers 1, 2 en 3 respectievelijk Gijs, Rob S (voor de tweede keer op rij tweede) en Ton L.
Top, mannen gefeliciteerd.


De winnende vlieg.

Kennis en kunde wedstrijd:


Ook hier was het weer iemand die voor de tweede keer op rij als beste presteerde.
Melis wist bij de finale in de strijd Roland te verslaan met het binden van een klinkhamer.
Gefeliciteerd met deze prima prestatie.
Lid van het jaar:

Ook dit jaar is er weer een lid van het jaar gekozen door de leden. In tegenstelling tot vorig jaar was niemand genomineerd maar kon ieder lid gekozen worden.


Lid van het jaar gekozen door de leden ook hier weer voor de tweede keer op rij Jo.


Op de tweede plaats en ook voor de tweede keer op rij tweede gekozen door de leden voor zijn betrokkenheid en inzet voor de vereniging.
Op de derde plaats gekozen door de leden Hen voor zijn positieve instelling en betrokkenheid bij de vereniging. De leden weten waarom en dat blijkt ook uit de waardering hiervoor.

Mannen gefeliciteerd met deze en alle leden namens hun bedankt voor deze waardering.


Zie ook de ledenpagina voor de hele presentatie van de ledenvergadering.

Zaterdag 6 januari:

Deze zaterdag zijn op initiatief van Michel en Gijs een aantal leden gaan wintervissen (bellyboaten) op de Maasplas de Grote Hegge.
Met diverse bellyboats en potonboats werd het koude water getrotseerd en gevist.
Weer op deze dag was nog ideaal hoewel de vangsten tegenvielen, maar dat mocht de pret niet drukken.Voor grote weergave klik op de foto.Voor de innerlijke mens was ook gezorgd in de vorm van een stevig soep en hamburgers. Zoals gewoonlijk hebben de mannen weer genoten van een heerlijke visdag.

Michel en Gijs prima initiatief en organisatie, bedankt.Voor de resterende foto's klik hier.