VliegVisClub Midden Limburg

Vliegvis- en vliegbindvereniging met passie voor vliegvissen.

Activiteiten en bindavonden VVC Midden Limburg.

Maandag 14 september clubavond:

Na lange tijd weer een clubavond die in het teken stond van het zalmproject Maas en Roer. Deze werd gegeven door Thijs Belgers.
Circa 20 leden waren aanwezig om naar deze interessante uiteenzetting te luisteren.
Na deze uitgebreide uitleg bleek dat er nog een lange weg te gaan is om dit te realiseren.
Wil je meer info of alles nog een keer teruglezen op de site van KFV Duren staat een uitgebreid verslag van het hele project, klik dan hier voor het uitgebreide rapport van de stand van zaken.
Met dank aan Thijs voor deze lezing  en alle vrijwilligers die zich hiervoor in zetten.

Zaterdag 4 juli Visdag en BBQ bij Heioord:

Na een lange periode van stil liggen van de activiteiten was deze zaterdag een visdag en een BBQ voor de leden. We konden  eindelijk weer bijpraten na ruime drie maanden.
Om 13.00 uur zijn we begonnen met vissen op vijver 9 (grote vijver).
Heioord had voor een partytent, een BBQ en diverse  sta tafels op het grasveld bij de grote vijver gezorgd en om rond 17:00 was de BBQ.

Deze visdag werden gelukkig eindelijk weer eens de nodige visjes gevangen.

Aantal gevangen vissen was beduidend meer als voorgaande keren.

Ook was er tijdens de BBQ een speciaal woord van dank voor ons bestuurslid JP. Hij gaat dit jaar verhuizen naar elders in het land en neemt dus afscheid van onze vereniging.
JP was de afgelopen jaren een zeer betrokken en actief lid van onze vereniging, JP namens alle leden nogmaals bedank voor je inzet en betrokkenheid bij de vereniging.

Maandag 17 februari clubavond:

Deze clubavond werd door Wil  “winnaar van de bindwedstrijd 2020” de winnende vlieg voorgebonden.

De opkomst was behoorlijk groot en gelukkig was dit vooraf al bekend zodat de tafelopstelling hierop aangepast was.
Ruim 20 leden bonden met Wil mee om deze vlieg het komend seizoen in hun vliegendoos te hebben.

Deze emerger bestond uit de volgende materialen:

• Hook fine wire dry fly shrimp.
  • Bruine binddraad
  • Patrijsveertje (voor staartje)
  • Pauw fiber gestript (body)
  • CDC veertje (vleugel)
  • Dubbing eekhoorn/haas (thorax)

Binders hadden alleen hun bindgereedschap en  bruine draad nodig voor het overige materiaal had Wil gezorgd.

Er zijn veel varianten aan emergers maar allemaal zijn het imitaties van insecten die op het punt staan om uit te komen om door de  wateroppervlakte te breken. Bindpatroon en silhouet moet je hier dan ook zo goed mogelijk nabootsen. Bij deze emerger is het zo dat door het haakmodel en opbouw de body onder water hangt en de vleugel goed zichtbaar op het water ligt.

Maandag 3 februari clubavond:

Vlieg bindwedstrijd op 3 februari 2020 heeft de VVCML wederom de jaarlijkse vlieg bindwedstrijd gehouden. Tijdens deze wedstrijd hebben 16 leden hun kennis-kunde en creativiteit toegepast om hun favoriete vlieg te binden, of er met deze pronkvliegen gevist gaat worden is de vraag. De winnaar van 2019 Will Dirks moest  de  felbegeerde  bindtrofee weer inleveren maar was ook weer een van de deelnemers.
Het klassement werd opgedeeld in 2 categorieën, beginners (3 deelnemers) en gevorderden (13 deelnemers)  en een eigen bindpatroon naar keuze. Gestreden werd er om de 1e en 2e plaats. Om 21.00 uur mocht de vakjury bestaande uit Ad Hoogenboezem en Jeroen Kleijn de gebonden vliegen beoordelen.

Ad en Jeroen waren duidelijk in hun woorden , beoordelen was een moeilijke taak, vliegen waren letterlijk kritisch onder de loep van Ad gehouden complimenten naar de vereniging v.w.b. niveau en betrokkenheid van de deelnemers en fijne sfeer.

Om 20.00 uur werd het signaal van de start gegeven de deelnemende binders kregen 1 uur de tijd om hun kunsten te laten zien af en toe hoorde je een vloek…en gekreun…ging er iets fout was dat duidelijk merkbaar afgewisseld met periodes van stilte waarin uiterste concentratie werd gevraagd.
Om 21.00 werden de gebonden patronen verzameld en overhandigd aan de vakjury ter beoordeling, ook hier was een zucht te horen het was duidelijk dat Ad en Jeroen een moeilijke taak hadden de vliegen waren volgens hen op een hoog niveau gebonden(zegt zeker iets over de kennis en kunde van de deelnemers).
Uiteindelijk na een moeilijke beoordeling werd de uitslag bekend gemaakt.

Einduitslag:
Beginners: 1e plaats Michel v Moerkerk   2e plaats Koert Simons
Gevorderden: 1e plaats Will Dirks   2e plaats Erik Kömhoff
Will de winnaar van 2019 kreeg wederom de wisseltrofee uitgereikt, die hij met trots in ontvangst heeft genomen voor de 2e opeenvolgende keer!!

Alle vliegen en sfeer foto’s zijn te bewonderen in het fototalbum.

Voor een impressie van de gebonden vliegen zie filmpje op youtube..

Gijs B.

Maandag 20 januari clubavond:

Deze avond was vrije bindavond en een aantal leden hadden gebruik gemaakt van de mogelijkheid of alvast te oefenen voor de bindwedstrijd op 3 februari.

Zaterdag 4 januari visdag Asseltse plas.

Visdag op de Asseltse plas in Swalmen, af en toe een waterig zonnetje, in ieder geval droog, om 9 uur waren Dion en Hans al ter plekke, Hans had zelfs een richtingwijzer voor de vvc leden op de boom gehangen, zodat ze de parkeerplek makkelijker konden vinden, na het verzamelen en opbouwen gingen de eerste vissers te water, de wind was strak en fris, het water een graad of 4.

In totaal waren we met 14 (v/d 15 aanmeldingen) aanwezig,  en, de sfeer was goed.
Tegen 12 uur werd de soep geserveerd, gevolgd door hotdogs en frisdrank, het vuur maakte veel goed zodat het lekker toeven was op de oever.
Na het eten gezamenlijk opgeruimd en een enkeling zocht het water nog eens op.
Geen vangsten helaas, maar daar treurde niemand om, het was immers oergezellig.

Beste aanwezigen, bedankt  voor jullie gezelligheid en tot een volgende keer, dit gaan we in het voorjaar ( na de gesloten tijd) overdoen.
Vriendelijke groet Michel.

Zie de resterende foto's.