VliegVisClub Midden Limburg

Vliegvis- en vliegbindvereniging met passie voor vliegvissen.

 
 

 

Vislocaties in Binnen en buitenland.

 

Vissen in Zweedse Lapland.

Zou je wel eens willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en stress? Weg van de jachtige wereld om je heen. Ergens naar toe gaan waar je geen klok nodig hebt en waar je de stilte kunt horen. Waar de lucht nog zuiver is en je de geur van de jaargetijden nog kunt ruiken! Hier bij ons in Zweeds Lappland, één van de laatste wildernissen in Europa, is dat heel goed mogelijk. 

Vissen is DE bezigheid van de plaatselijke bevolking. Daar vind je op deze site dan ook de meeste informatie over. Wij wonen vlakbij de Vindelälv, een van de 4 ongetemde rivieren in Zweden. Hier kun je met een beetje geluk een zalm aan de haak slaan. Binnen onze gemeente vind je verder nog twee belangrijke visrivieren; de Juktån, bekend om zijn prima forellenbestand en de Gargån, een typische vlagzalmrivier.

Ben je snoekvisser? Dan tref je het helemaal want tegenover onze woning ligt een groot meer waar het werkelijk barst van de (meter)snoeken!! Kijk bij de arrangementen "snoekvissen" voor meer informatie.

Ook de natuurliefhebber komt in dit gebied volop aan zijn trekken. Hier kun je dagenlang wandelen zonder dat je iemand tegenkomt. Misschien spot je wel een eland of een beer! Verder is bessen plukken of paddestoelen zoeken een van de bezigheden die je de tijd doen vergeten! Kortom: Vi Ses!!!

Meer info klik hier.

Vliegvissen bij de Ronde Bleek.

Het vliegvismeer van de Ronde Bleek is een prachtig water van 6 hectare met dieptes tot 13 meter. Het vliegvismeer is omringd met bomen welke deels in het water groeien. Een zeer aantrekkelijke plaats voor de aanwezige vissoorten om beschutting te vinden en te azen.

Openingstijden
De Ronde Bleek is het gehele jaar open van zonsopgang tot zonsondergang, behalve op eerste kerstdag. Dan zijn wij gesloten. De kreken zijn geopend van +/- september t/m +/- mei. Dit is afhankelijk van de watertemperatuur. De kreken zijn geopend. 

Kreken
Er zijn 4 kreken welke exclusief voor het vissen zijn aangelegd. Deze kreken staan met elkaar in verbinding en worden continue gevoed door vers water. De kreken hebben ruwweg 2 waterdieptes. De eerste 4 meter van de kreek (over de gehele lengte) is 50-80 cm diep. Ideaal om over te waden. Na deze 6 meter wordt het water snel dieper tot ongeveer 2,5 meter diep. De grens is tussen het ondiepe en diepe gedeelte is zichtbaar  gemaakt door het planten van riet. Op dit moment worden er enkele stekjes langs de kant gemaakt, waardoor het ook mogelijk is om van de kant te vissen. 

De kreken hebben een mooi visbestand aan voornamelijk regenboogforellen. Naast regenboogforel zitten er ook baarzen, karpers, zeelten en steuren. Welke allemaal te vangen zijn met de vliegvishengel en penhengel.